Світлодіодна оптика ARB

Светодтодная оптика ARB для внедорожниковУ 2009 році інженери компанії ARB розпочали розробку абсолютно нової додаткової оптики ARB, що використовує сучасні світлодіодні (LED) технології.


На відміну від світлодіодних панелей, що набирали популярність, компанії ARB були потрібні фари, сумісні з поточною лінійкою навісного захисного обладнання та обладнані традиційними точками кріплення. Також, ці фари мають бути легальними у всьому світі, чим не можуть похвалитися світлові панелі, заборонені у багатьох країнах.

Багато клієнтів компанії ARB віддають перевагу комбінації спрямованого та розсіяного світлового пучка, що зумовлено різноманітними умовами водіння, з якими стикаються водії позашляховиків. Більшість світлодіодних панелей на ринку вважаються непоганою підмогою для повільної їзди бездоріжжям, де дальність світлового пучка не має критичного значення. Для того, щоб конкурувати з кращими зразками галогенових і ксенонових фар, продукт від ARB повинен був давати не тільки широкий заповнюючий пучок, характерний для світлових панелей, але і володіти потужним спрямованим світлом, здатним освітлювати дорогу на великі відстані.

Невід'ємною частиною нового дизайну була необхідність створити надійну і міцну фару, здатну витримати суворі умови бездоріжжя — постійну вібрацію, удари тварин і занурення у воду. Також важливим фактором є ремонтопридатність фари.

На стадії розробки інженери зіштовхнулися із проблемою постійного розвитку світлодіодної технології, що означало багаторазові зміни дизайну фари та електронної начинки. У розробку та виробництво нового продукту вкладаються десятки тисяч, а це означає, що дизайн фари повинен мати певний «запас на майбутнє», щоб подальший розвиток технологій не призводив до повного переобладнання виробництва.

Остаточний варіант нової фари включає легкий корпус з литого алюмінію, який виконує функції радіатора охолодження і знімну плату, на якій змонтовані SMD світлодіоди. Гібридна оптика (відбивач та лінзи) закріплені у спеціальному тримачі та утримуються на місці полікарбонатним склом. Таким чином, будь-який подальший розвиток світлодіодної технології вимагатиме внесення змін лише в електроніку нової фари.

Незважаючи на те, що світлодіоди SMD (змонтовані на поверхні плати) мають дуже низьку робочу температуру, в порівнянні з традиційними корпусними світлодіодами, плата та супутні компоненти нагріваються досить відчутно і вимагають установки потужних радіаторів і охолоджуючих ребер зі збільшеною поверхнею, що дозволяє ефективно відводити тепло. Таким чином, корпус фари повинен бути виготовлений з алюмінію, проте, завдяки круглій формі фари, перевагу віддали алюмінію, відлитому під тиском, а не ектрузійним сплавам, які використовуються у світлових панелях.

З урахуванням того, що нова фара важить близько 3 кг, система кріплення була виготовлена з нержавіючої сталі 304 марки, що дозволяє витримати найсуворіші навантаження. Нержавіюча сталь забезпечує більшу міцність, в порівнянні з іншими рішеннями. Щоб перевірити вібраційну стійкість, прототипи нової фари пройшли тест за армійськими стандартами на спеціальному вібростенді в Мельбурні. Фари та передній захист ARB, на якому вони були закріплені, успішно пройшли цей суворий тест.

У ході подальшого тесту нові фари були перевірені на водонепроникність та отримали найвищий клас захисту IP68. Класифікація по IP – це міжнародний стандарт Ingress Protection Rating, який описує ступінь захищеності електричних приладів. Перша цифра означає ступінь захищеності від попадання твердих частинок (пилу) і в нашому випадку цифра «6» означає найвищий клас захисту: пристрій повністю пиленепроникний, попадання пилу виключено. Друга цифра «8» означає клас захисту від попадання води і також є найвищою в даній класифікації: занурення на глибину понад 1 метр, обладнання придатне для тривалого використання у воді, згідно з умовами, зазначеними виробником.


Для надання фарі ще більшої стійкості до суворих умов зовнішня частина корпусу забарвлена текстурованою порошковою фарбою, яка відповідає стандарту ISO7253 та витримує тест із використанням солоного спрею протягом 3000 годин. Кільце, що утримує скло фари, пофарбоване червоною двокомпонентною фарбою, стійкою до впливу ультрафіолету. Все це, разом із кріпленням з нержавіючої сталі, робить нові фари ARB надзвичайно стійкими до корозії.

Продуктивність нових фар можна коротко описати словом «інтенсивна», звідки вони отримали свою назву «ARB Intensity». Колірна температура світлодіодів максимально наближена до денного освітлення (6500K), а 32 світлодіоди кожної фари дають настільки потужний і широкий світловий потік, що навіть на версіях з спрямованим пучком фара висвітлює все, що знаходиться в передньому полі зору водія. Вам більше не доведеться з напругою вдивлятися за край світлового пучка, що значно зменшить втому за кермом.

Нові світлодіодні фари «ARB Intensity» продаються у версіях із спрямованим та розсіяним світловим пучком. Також пропонується новий комплект підключення з водонепроникними електричними роз'ємами Deutsch DT-06 (кат. номер 3500520).best replica watches swiss Tag Heuer Replica

Детальніше про світлодіодні фари ARB ->

Всі новини